Kevään merkit

Viikko sitten lunta tuli kahden vuorokauden aikana niin paljon, että tuntui siltä, kuin taivaassa olisi käännetty kaikki lumiämpärit ylösalaisin ja tyhjennetty viimeisetkin rippeet maahan. Tämä tarkoitti meikäläiselle sitä, että jälleen kerran "katto & kola" kutsuivat ja yhden päivän heiluin hiestä märkänä talomme katolla. 

Nyt viikkoa myöhemmin lumi valuu katolta itsestään tasaisena vesivanana. Mitä opimme tästä? Pari päivää  kun olisi malttanut, olisi tuo kaistapäisen  rehkimisen saanut jättää väliin ja viettää sekin päivän vaikka tuttavan luona kahvitellen.
Nyt keväinen auringonpaiste paljastaa häikäilemättömästi kaikki viime syksynä kesken jääneet pihatyöt. Kukkaruukut, jotka eivät aivan ehtineet varastoon asti tai pihakengät, jotka jäivät odottamaan jo seuraavaa kesää ulko-oven viereen.  

Vaikka kesäisin terassimme on tiptop kunnossa, niin talvisin on se juurikin se mystinen kaatopaikka, johon kaikki tipahtaa kuin paska perseestä odottamaan seuraavaa kevättä. Hetkeä, että joku ne romut siitä hilaisi varastoon tai kaatopaikalle asti. Jotenkin kun ne voimat tuntuvat hiipuvan syksyn hiipiessä luihin ja ytimiin. Ei vain viitsi enää kantaa sitä viimeistä kukkapurkkia varaston hyllylle tai paiskata kesän aikana rispaantuneet pihakalossit kaatopaikkakuormaan -olkoon nyt vaikka tuossa terassin nurkassa, parempia aikoja odotellen..Mutta ehkä nyt ne paremmat ajat ovat taas käsillä, sillä pihalla näyttäytyy jo selkeät kevään merkit:  aurinko on päivä päivältä korkeammalla, vesi juoksee ränneistä, talitintin kevätsävelet kaikuvat vienosti takapihalla ja ilmassa tuoksuu lämpö. 

Ja yksi keväänmerkki itselleni on tämä; kun kahlaan takapihan peränurkkaan käsissäni eilen kirpputorikierrokselta löytämäni aarteet: kaksi uutta "roikotinta" puihin laitettavaksi. Toinen on samanlainen tuulikello joka on lehmuksessa  jo 20 vuotta roikkunut ja toinen savikello-nauha, jonka kelloihin on painettu teksti "Ähtäri". Kuka lie matkamuistoksi joskus itselleen ostanut? Nyt se roikkuu minulla puussa ja toivon mukaan ilahduttaa siellä vienolla soitollaan kevät tuulen puhaltaessa.Kevättä innolla odotellen!

Kommentit

Suositut tekstit