Talviloma osa1

Viikon viimeinen työpäivä ennen talviloman alkua alkaa järkytyksellä. Viikolla lämpöaallollaan hellinyt sää on pudottanut asteet nolliin ja pihamaata peitti lähes 10cm paksuinen lumikerros. Tästä asiasta on ennenkin ollut tuttujen kanssa puhetta, nimittäin kun meikäläinen aloittaa talviloman niin silloin on aina lumi maassa, ihan sama mikä kuukausi on menossa. Pari kertaa se on ollut todellista toukokuun puolessa välissäkin! Usein tämä sääilmiö on jäänyt itseltäni kokematta, koska usean vuoden ajan olemme ottaneet näihin aikoihin matkan keski-eurooppaan jossa lämpötilat ovat olleet takuuvarmasti +15 paremmalla puolella. Niistä matkoista ja vähän muistakin voit käydä lukemassa täältä.

herätys takatalveen 23.4.21

Sää ei viikonloppuna ollut yhtään sen kummoisempi, vain lumipeite oli hävinnyt. Tuuli, satoi ja välillä tipahti jokunen lumihiutalekin . Päätin silti uhmata kylmyyttä ja aloittaa pikkuhiljaa pihatyöt, jotka olisivat alkavan loman pääasiallinen tehtävä.  Piristykseksi latasin Bookbeatin Ismo Leikolan äänikirjan, jota kuunnellessa huono ja kylmä sääkin katosi mielestäni.


Ensin kasasin kaatuneen "Meksikon muurin", josta tuli yhtä hatara kuin alkuperäisestäkin. Sen jälkeen siirryin systemaattisesti kukkapenkkien kimppuun. Olipa mukavaa nähdä kuinka viime vuotisten lehtien ja korsien alta alkaa nousta uutta elämää, jopa myös surullisen kuuluisasta "kissan paskomasta kukkapenkistäkin", jonne viime kesänä virittelin muovihaarukoita karvaperseen kiusaksi. Toivotaan että tulevana kesänä kukkapenkki saa jäädä rauhaan ja uudet tulokkaat pääsevät täyttämään penkissä tyhjillään ammottavat alueet. Naapuriston komea kolli on kyllä penkkiä jo usean vuoden kurittanut, joten kovin suurta toivoa en nytkään sille anna. 

Tunnin verran tarkenen pihaa siistiä . Lopulta lumisade ja tuuli saa yliotteen ja siirryn sisälle tarkastamaan mitä krassintaimille kuuluu. Nekin kärsivät valon puutteesta niin kuin kasvattajansakin ja ovat hujahtaneet parissa päivässä huojuviksi honteloiksi. "Mysteeritaimet" olivat sen verran herkkää laatua, että säikähtivät eilen takaovesta virrannutta kylmää ilmaa ja ottivat hieman nokkiinsa.

hujopit huoneen ikkunalla 26.4


Loman tekemättömien töiden lista on loputon ja sellaiseksi se myös jää, ellei sää loppuviikosta yhtään lämpene. Sen verran mukavuuden haluinen olen, etten kovin kylmällä säällä nokkaani ulos pistä. Ennenmin keskityn sohvalla vaikka äänikirjojen kuunteluun.

Kommentit

Suositut tekstit