Ei se kesä nyt vaan tule!

Päiväkaudet olen odottanut että jo hyvin alkanut kesäsää palaisi takaisin;  turhaan! Sataa, tuulee ja lämpöasteet jäävät alle kymmenen. Iltaisin käyn edelleen peittelemässä uuteen ruusupenkkiini ostamani Queen Elisabethin ja Music Boxin taimet. Tämäkin aamu paljasti ohuen hilekerroksen kukkapenkeistä arasti kurkistavien kukkien terälehdillä: "hallan vaara alavilla mailla" on totta edelleen.
Facebook muistuttaa viime vuotisesta päivityksestä: "Kasvihuone täysi!" Vuosi sitten  koronasta johtuvan lomautuksen aikaan oli aikaa puuhastella kasvihuoneen parissa ja mikä parasta, silloin oli säät kuin keskikesällä. Nyt kasvihuone ammottaa tyhjyyttään ja siellä päivisin majaansa pitää vain yksinäinen mansikkatomaatin taimi, uusi tuttavuus minulle. Iltaisin kiikutan sen sisälle muiden jo ostettujen taimien kaveriksi.

kasvihuone 25.5.2021

kasvihuone 25.5.2020

Pihasauna-projektikin junnaa paikallaan, sillä sateen takia saunaa ei voi tuoda koska maa on edelleen liian märkä. Se ei kestäisi raskaan kuorma-auton painoa. Juha onneksi ehti siirtää vanhan sauna vierellä kasvaneet tuijat uudelle kasvupaikalle etupihalle. Siihen on nyt tarkoitus muokata uusi viheralue. Suunnitelma on jo valmis, toteutus saattaa kestää.Päätän piristää itseäni ja lähden ajamaan kohti Kortesjärvellä sijaitsevaa Luoman Puutarhaa. Tarhat suorastaan pursuavat toinen toistaa upeimpia taimia. Tänne lähtiessä pitää koton muistaa isännälle mainita, että "lähden vain katselemaan, en osta mitään!". Mukaan tarttuu tälläkin kertaan perinteiset mustasilmäsusannat sekä keijunmekko ja lumihiutaleamppeli. Uutena kokelaana silmiini osuu amppelikukka diana. Olkoon tämä jatkumo sille että takapihan ruusupenkissä on itse kuningatar Elisabeth, niin etupihalla on prinsessa Diana, siihen väliin mahtuu tuvan kaksi narria. On pakko hillitä ostoksiaan, sillä kesäkukkia varten olevat valurautapadat ovat takapihalla vielä vailla lopullista sijoituskohdetta. Saattaa olla, että nämä jäävät tämän kesä ainoiksi ostetuiksi kesäkukiksi.

Luoman Puutarhan kukkaloistoa 27.5.2021Koska ulkona  on edelleen liian kylmä, jätän kaikki uudet tulokaani jo hankittujen kaveriksi tuvan lämpöön. Josko sitä viikonloppuna uskaltaisi ne ulos istuttaa?Kommentit

 1. Kylymiä o pirelly. Talavihaalariilla saa pihalla touhata, mutta eiköhän ny pikkuhilijaa lämpene. Mullaki asustaa keittiön laattialla tuallaane violetti pötyyniamppeli ja orottaa lopullista sijootuspaikkaa. Onneksi oli konevoimaa käytös tuijienki siirtohommis. Ei tuan kokoosia enää nii vaa heivatakkaa uusille paikoolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Lammin Juha on kätevä isäntä noiden koneiden kanssa ja käsitteli tuijaa yhtä hellästi kuin pientä lasta. Tähän väliin pitää kai sanoa, et onneksi sitten alkoi tämä sadejakso, niin tuijat saivat ainakin riittävästi vettä juurilleen. Tänään taidan kokeilla jo istuttaa joitain kesäkukkia ulos. Saattaa kyllä olla, että vielä pari iltaa niitä kiikutan sitten takaisin tupaan..
   Aurinkoista viikonlopun alkua ja mukavaa että olet liittynyt blogini seuraajaksi <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit