Nyt se päivä koitti, pihasauna muuttaa!


Perjantaiaamu, klo 07.30 talomme eteen pysähtyy Kauhavalaisen Maanrakennus Lammin rekka, lavetillaan valtavan kokoinen kaivinkone. Siinä käy hetken pieni epäilys kuinkahan tässä tulee käymään, onkohan kone liian iso meidän takapihalle mentäväksi? Rekan ratin takaa hyppää alas Juha, joka tervehtii iloisesti ja  vakuuttaa, että kyllä tämä kone taakse mahtuu menemään. Ammattilaisen ottein Juha siirtää kaivinkoneen alas lavetilta ja kone alkaa hitaasti edetä kohti takapihaa poistaen samalla naapurin tontilta viime kesänä kaadettujen  koivujen kannot. Tupa vaan tärähtelee, kun kanto toisensa jälkeen nousee maan uumenista.


Matka jatkuu kohti takapihaa ja talon päädystä poistetaan samalla kaksi valtavaa koristepensasta, joidenka koristeellisuus on kadonnut jo kauan aikaa sitten. Ohitettuaan pihasaunan, kyytiä saa vielä kaksi karviaispensasta, viime kesänä kaadetun pihlajan kanto ja rautainen pyykkiteline. Se kuitenkin vain nostetaan ylös maasta ja jätetään odottamaan uudelleen sijoittelua. Kun kaikki pois siirrettävät puskat ja kannot on irti, on niistä kertynyt aikamoinen kasa. Niitä pois kuljettamaan on kutsuttu niin ikään kauhavalainen Sami Lakso. Pois kuljetettavaa kertyy kaksi kuormallista. On suorastaan ihailtavaa kuinka siistiä jälkeä Juha tekee vaikka kyseessä on iso, painava kone. Hän siistii ja tasoittelee kaikkien poistettavien puskien ja kantojen aiheuttamat jäljet niin hyvin, että siinä ei tarvitse itse enää paljoa lapion ja haravan kanssa huhkia.Kun kaikki esteet pihasaunan siirrolle on poistettu, käydään itse saunan kimppuun. Ensin kiinnitetään liinat  ympäri saunaa ja sitten vaan toivotaan, että se nousee yhtenä kappaleena. Rutina ja pauke on melkoinen kun liinat kiristyvät saunan ympärillä, kun se irtoaa maasta ja alkaa pikku hiljaa nousta ilmaan.  Ja niin sauna lähtee hitaalle, tasaiselle matkalle pois meidän takapihalta, kohti uuden omistajan pihaa. Eihän sitä toki noin  perille asti viety, tien viereen vain, josta se nostettiin toisen rekan kyytiin ja kuljetettiin pois.hyvää matkaa uuteen kotiin


Tämä kaikki oli ohi muutamassa tunnissa ja puutarhamme valtasi tyhjyys. Tätä kun tässä muutaman päivän mutustelee ja ihmettelee, niin visiot uudesta takapihasta alkavat muodostumaan ja niitä tullaan varmasti muuttamaan moneen kertaa matkan varrella, ennen kuin tätä voi taas kutsua valmiiksi.

muutos on valtava ja highway Valtee näkyy kauppakadulle asti

nyt ei saunota hetkeen

edellisillan lähtömaljat saunalleKommentit

 1. Löysin juuri sattumalta blogisi blogilistan kautta. Sinulla on viehättävä tapa kirjoittaa :) Miksi tynnyrisauna lähti uuteen kotiin? Me olemme joskus miettineet tuollaista omaan pihaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista palautteestasi! Lämmittää vasta aloittaneen kirjoittajan mieltä :) Tynnyrisauna on hyvä hankinta ja pidimme siitä todella paljon, mutta reilun 6 vuoden jälkeen halusimme vain vaihtaa sen suurempaan, sellaiseen jossa olisi mahdollisuus myös vaikka majoittaa kesävieraita tai nukkua itse kesäöitä. Koska meillä on suhteellisen suuri tontti, niin tähän on mahdollisista hommata vähän isompaa saunarakennusta kuin tynnyrisauna, siksi myimme saunan pois ja odotamme uuden, isomman saunan saapumista kuukauden sisällä. Tämä osaltaan vaatii kaikenlaista muutostyötä takapihalla, mutta rakastamme puuhastella pihan parissa kaikki kesäiset vapaa-aikamme. Toivottavasti jatkat blogini seuraamista ja näet millaiselta tämä takapiha kesän aikaa alkaa näyttämään :)

   Poista
 2. Upea pihasauna teille tuli! Kaverini hankki samanlaisen pihasaunan. Kuljetuspalvelun hän löysi Keminmaan ympäristöstä ja työ hoitui hetkessä ammattitaidolla. Hoitiko teillä siis yksi yritys sekä saunan nostamisen kuin myös väylän raivaamisen kuljetukselle? https://kolliveikot.fi/kuljetuspalvelut-kemi-keminmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, tynnyrisauna muutti uuteen osoitteeseen ja uutta saunaa, joka ei ole tynnyrin muotoinen odotellaan saapuvaksi heti, kun sää sen sallii eli takapihan maa on tarpeeksi kuiva ja kantava. Väylän saunan siirtoon ja sen kuljetuksen uudelle omistajalle hoiti kokonaan Maanrakennus Lammi täältä Kauhavalta. Jätemaan ja puskien pois siirto tontilta hoitui myös heidän toimestaan. He rakensivat myös pohjatyöt uutta saunaa varten. Tästä kerron tulevassa päivityksessäni.
   Hienoa että olet löytänyt blogini ja mukavaa kesän odotusta!

   Poista
 3. Meillä on kanssa kuljetuspalvelu hakusessa muutamalle isommalle asialle, kuten vanhalle pihakeinulle ja kiipeilytelineelle. Uuden pihan suunnittelu on mukavaa hommaa ja kurkkasin uudemmista postauksista, että pihasta tuli todella hieno. Saa nähdä, mitä meidän pihalle keksitään, mutta kiitos inspiraatiosta. https://www.kuljetusnuikka.fi/kuljetuspalvelut

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit