Avoimet puutarhat 20.6.2021 -vierailu Navettapiian Puuhamaassa Kortesjärvellä

Teen tunnustuksen, ilman Paulan -Navettapiian Puuhamaan puutarhablogia, en olisi itse todennäköisesti koskaan alkanut kirjoittamaan omaa puutarha-aiheista blogia. Olinhan toki kirjoittanut jo matkablogia Parimatkaa, mutta matkojen tyrehtyessä koronaan, sitä oli vaikea jatkaa. Herätän sen taas henkiin, kun ajat ovat sille suotuisammat.

Halu kirjoittaa oli kuitenkin kova, joten aikani tutkittua asioita ja seuraten eri kirjoituksia ja varsinkin Navettapiikaa, aloin miettiä, että kai sitä voisi itsekin kokeilla, vaikken mitään puutarhanhoidosta saatika kukista ymmärräkään. Minua kiinnosti lähinnä seurata kukkien kasvua ja oman takapihan muutostöitä isännän ideoiden mukaisesti.

Joka tapauksessa, kun tänään oli mahdollista päästä Avoimet puutarhat- tapahtuman myötä tutustumaan jo seuraamani blogin välityksellä tutuksi tulleeseen puutarhaan, olin aivan into piukeana!

Ajomatka isännän kanssa kohti Kortesjärveä, oli kuin pieni lähimatkailuretki- harvemmin siihen suuntaan oli asiaa. Käännyttyämme Fräntiläntielle, eteemme avautui varsinaiset perinnemaisemat: pitkiä komeita pohojalaistaloja ja vielä pitempiä peltosuoria. Pian vastaan tuli tien viereen parkkeerattujen autojen letka, joten tiesimme olevamme perillä.

Siistien ja hyvin hoidettujen pihojen rivistö alkoi jo ennen varsinaiseen kohteeseen saapumista. Liekö pieni puutarhakisailu iskenyt koko fräntilän kylään?

Saavuttuamme jo tyhjillään olevan vanhan navettarakennuksen hallitsemaan pihapiiriin, emäntä itse pyrähti paikalle iloisesti tervehtien ja toivotti lämpimästi tervetulleeksi. Tunnelma pihapiirissä oli kotoisa ja tieto tapahtumasta oli selkeästi kiirinyt lähipitäjiinkin, sillä porukkaa oli saapunut hyvin. Sää oli nyt kohdillaan, vaikka aamuinen sadekuuro oli varmasti säikäyttänyt talon emännän -nyt aurinko lämmitti eikä sateesta ollut tietoakaan.

Puutarha oli täynnä eri kokoisia ja värisiä kukkia sekä pensaita. Pihapiiriin oli sommiteltu eri muotoisia kasvualueita ja niitä koristi Paulan itsensä hitsaamalla tekemät rautakoristeet. Puutarhassa oli paljon kauniita yksityiskohtia itse tehtyjen koristeiden, polkujen ja istutusten myötä. Kaiken kruunasi etupihan edustalla avautuva peltomaisema joka sykähdytti kovasti tallaista "maatilantytärtä". Omalta tontilta kun näkyy vain naapurin raja-aita ja tuvan seinä.

Pidemmittä jorinoitta liitän tähän kuvat, jotka eivät todellakaan tee oikutta kaikelle sille kukkien määrälle ja kauneudelle josta saimme tänään nauttia. 
Kiitos Navettapiika, että saimme luvan kurkistaa puuhamaahasi!Kommentit

 1. Tuolla kannatti käydä! Olen seurannut Navettapiian blogia kauan ja olen myös käynyt avoimissa hänen pihallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin , oli upeat puitteet! Itse kävin vuosi sitten ensimmäistä kertaa avoimissa, silloinkin kauhavalaisessa puutarhassa. On ihana katsella taitavasti perustettuja pihoja ja niistä jää myös itselle aina muhimaan jotain ideoita.

   Poista
 2. Oli kiva vihiroon nähärä naamatusten, näis merkiis :) Oli mukavaa ku pääsittä tulemahan! Hyvinhän tua puutarhaplokinki kirijoottamine sujuu. Ai, että oikee oon toiminu innoottajana, sehän on suuri kunnia! Mäki tykkään tuasta lakiasta pikkuusen liikaaki. Siältä pääsöö puhaltamahan useen turhan kova tuuli, ku en malta maisemia tukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli käydä ja nähdä! Haaveissa itselläkin saada takapiha joskus sellaiseen kuntoon , että tänne voisi vieraita ihmisiä päästä katselemaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit