Ja kuinkas siinä sitten kävikään

Taisi joku kuulla viime kertaisen postausruikutukseni huonosta elokuun säästä?

Nyt pari viime päivää ovat olleen niin kauniita, että oikein syrämmeen sattuu! Olen nauttinut pikku puuhastelusta takapihalla, ensimmäisten syystöiden merkeissä. Suurimman osan ajasta olen kyllä seisoskellut kukkapenkissä hievahtamatta, valotolppaan nojaten ja yrittänyt kuvata kaikki ne kymmenet perhoset jotka kiertävät kallionauhuksia. Varsinkin Amiraalien parvi on ollut tänä kesänä valtaisa!

Suruvaippaa kyttäsin saunan terassilla jonkin tovin, kun tuuli heilutti puunoksaa sen verran reippaasti, että perhonen päätti aina lyödä siivet supulle. Lopulta onnisti!Myös Sitruunaperhonen ei millään suostunut levittämään siipiään vaan mieluimmin piti ne supussa kukalla istuessaan.Myös pihlajat  ja syyshortensia antavat nyt parastaan upealla väriloistolla.
Näihin kuviin ja tunnelmiin mukavaa alkavaa viikkoa!

Kommentit

 1. Onneksi saatihin elokuulle lämmin lopetus, ettei jää nii paha maku suuhun. Perhosia, varsinki amiraalia on ollu ihan tajuttomat määrät. Naapurin pihilajakki aiva notkuu marijoosta. Tulookohan sitä lunta ny sitte vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti- muori valaisi, että "pihlaja ei kahta kuormaa kanna" eli tämän sanonnan perusteella lunta ei tule, kun marjoja on niin paljon. Mutta joskus olen kuullut, että kun marjoja on paljon, on niistä linnuille hyvät ravinnot koska tuleva talvi tulee olemaan runsas luminen ja kylmä... Jäämme siis odottamaan, kumpii pitää paikkansa..

   Poista
 2. Ihanat kuvat:) Tosiaan hyvä lopetus elokuulle säiden puolesta. Tulis vaan mukavat syyskelit , niin mikäs tässä olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noita perhosia voisi kuvata vaikka koko päivän. Paljon olisi vielä töitä takapihalla, joten toivottavasti sopivat puuhastelusäät saavat jatkoa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit