Juhannuksena tiedossa terassikelit!

Menikös se sanonta jotenkin näin että "laita lapsi asialle ja mene itse perässä?" Tätä voi myös soveltaa käytännössä: laita vaimo tilaamaan terassilaudat antamasi ohjeiden mukaisesti ja valitse loppupeleissä itse toiset.
Kävin siis hyvissä ajoin varaamassa paikallisesta rautakaupasta isännän ohjeiden mukaisesti terassilaudat, sillä olimme kuulleet huhuja, että puun hinnan nousun vuoksi kaikki puutavara viedään käsistä. Lautakasa saapui sovitusti kauppaan ja menimme sitä sitten eräs kaunispäivä hakemaan. Perille päästyämme parempi puoliskoni tulikin epäilevälle mielelle ja alkoi vilkuilla muitakin paikalla olevia lautakasoja. Siinä niitä sitten pyöriteltiin, mittailtiin ja vertailtiin reilun tunnin verran, kunnes päätös syntyi 10 euron erolla: päädyimme toiseen mitä oli varattu. Eikun laudat kärryyn ja kotio!

Kotona sitten oli vuorossa lautakasan kantaminen takapihalle, mahdollisimman lähelle saunaa. Jos toinen on "käsipuoli" ja toinen "lonkkavikainen" niin siinä ei voi kuin ihmetellä, millä voimilla laudat taakse kannettiin. Minulla kyllä oli välillä tunne, että lautanippu vei minua, enkä minä niitä!

nyt on valinnanvaraa


Terassin pohjan oli aiemmin viikolla tehnyt kauhavalainen Jaakko Hantula Jaakon kone ja pihatyöt firmasta, sama isäntä joka laittoi myös nurmikkoalueen kuntoon ja muotoili pari kukkapenkin pohjaa. 
pohjat kunnossa

Terassintekijä saapui ajallaan ja kätevä isäntä Lappajärveltä toden totta saapuikin. Aurinko paahtoi taivaalta armottomasti, mutta hän vain naputteli menemään. Terassi valmistui ennätysajassa vajaassa kahdessa päivässä.  Meidän työksemme jäi lähinnä seuran pitäminen.
Terassi valmistui sopivasti juhannukseksi! Minulle jäi loppusiivot sekä tuunaus karikkeen ja kesäkukkien avulla. Lattialle levitettiin viime kesänä alahärmästä hommatut upeat räsymatot, jotka sopivat kuin nenä silimään pihasaunan habitukseen. 
Jostain oli keväällä lukenut, että leventeli helpottaa hyttysten hyökkäystä, siispä leventeli ruukut vielä terassille, niin homma oli Bueno!

ilta-aurinko paistaa myöhään saunan edustalle


alahärmäläiset upeat räsymatot terassilla ja pukutilassa


kulttuurit kohtaa: suomalainen sauna ja räsymatto sekä välimerellinen
  bougainvillea eli  ihmeköynnös

Juhannuksena sauna lämpiää useaan otteeseen. Illalla terassille paistaa aurinko parhaimmillaan aina  klo 21.00 asti ja senkin jälkeen tarkenee hyvin istua keskikesän suloisessa lämmössä.
 
juhannussauna lämpiää

näkymä lauteilla istuessa

näkymä pukuhuoneesta

Saunan jälkeen grilli kuumaksi ja nauttimaan Suomen ihanasta yöttömästä yöstä!
Kommentit

 1. Saitte vaan terassin juhannukseksi! Hieno homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä oikea lottovoitto, että saimme kätevän timpurin niin pienellä varoitusajalla. Ny t saadaan aloitella saunamökin maalauspuuhia , kunhan väreistä päästäisiin ensi yhteisymmärrykseen..

   Poista
 2. No nii, ny on projekti loppusuaralla. Oikee kunnon kokoone terassi. Tuas onki mukava iltaasin istuskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä tullut vietetty lähes koko juhannus :)

   Poista
 3. Nuan vaan hopeakettu tekasi terassin,hienoa kun miäs tekee minkä lupaa ja hyvin. T. Juha H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tätä kehtaa mainostaa! Kiitos vinkistä hyvän työmiehen suhteen :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit