Uudistusta -samalla lähtö kotiloille

Kauheasti en ole ehtinyt (tarennut) ulkona puuhastelemaan. Muutaman tunnin päivässä, olen viikolla takapihalla touhuillut. Perinteinen paviljongin kivetyksen putsaus odotti jälleen konttijaansa. Ärsyttävää puuhaa, mutta valmista tulee nopeasti.

Kotiloiden hävityksen yhteydessä huomasin, ,että käytävän  ja paviljongin välissä, sammaleen valloittama kukka-alue kuhisi kotiloita, isoja ja pieniä.  Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa lapio kauniiseen käteen ja kaivaa koko penkki pois. Talvisin se myös kärsi pahoin,  kun lumikolalla sitä aina tönittiin, joten päätös sen poistamisesta ei ollut raskas.

Uudistimme alueen vuoraamalla "kuilun" valokatteen pätkällä että saimme siihen lisää korkeutta. Sen päälle leikattiin kaistale vanhaa terassin katoskangasta, ettei varmasti mikään heinä tai elukka sieltä ylös kömmi. Päälle kipattiin 6 säkkiä valkoista koristekiveä ja lopuksi asennettiin 4kpl aurinkokennovaloja ja näin fiksattiin vanhalle uutta ilmettä! Valopallot on helppo ottaa aina talveksi pois, niin eivät rikkoonnu kolatessa.


Perjantaina ehdinkin käyttää koko aurinkoisen vapaapäiväni  pihalla kuopimiseen ja kun isäntä tuli töistä kotiin pistettiin oikein kunnolla hösseliksi ja pestiin kaikki terassit ja kalusteet kesäkuntoon. Paviljonki sai uuden katoksen. Nyt onkin kaikki valmista ja saan keskittyä seuraavaksi kesäkukkien ostoon.


P.S Nyt kun on mennyt reilu viikko etanarakeen levityksestä, on kotilokanta kadonnut lähes kokonaan! Myyrä vielä seikkailee sitkeästi, mutta kolojen määrä on vähentynyt huomattavasti.

Kommentit

Suositut tekstit