Pääsiäisajatelmia

Tänä vuonna Pääsiäinen osuu huhtikuun puoleen väliin, joka on minulle erityinen aika -vuosikellooni  tulee jälleen yksi merkintä lisää. Tänä vuonna se merkitsee viimeistä nelosella alkavaa lukemaa. 

Olen ankarasti pohdiskellut, olisiko se sitten vuoden päästä kunnon juhlien aika vai säästäisinkö nekin rahat ja käyttäisin itseeni, tehden jonkun "kerran elämässä matkan". Meidän perheessä nämä tasalukemat ovat siunaantuneet kaikille samalle vuodelle, joten tiedossa olisi  varmaan koko perheen yhteinen unelmareissu.

Kävin ostamassa ulos pääsiäisnarsissit, kun omista kukkapenkeistä ei vielä mitään pukkaa, niin on edes jotakin väriläiskää ulkosalla. Nämä saunan edustalle laittamani ovat kyllä hieman "tulilinjalla", jos ystäväni Jättipupu ne reissullaan ottaa tähtäimeensä. Viikolla ikkunasta sen puuhia seurailin, kun keskellä päivää mutusteli naapurin talon seinustalla kasvavia vuorenkilpiä ja hemililjan alkuja. Myös lumipeitteen alta pilkottava nurmikko kelpasi.Loput narsissit laitoinkin kynttilälyhtyjen sisälle suojaan. Siellä saavat taatusti olla rauhassa, ennen kuin hurahtavat niin pitkiksi että ne on pakko ottaa pois. Lumikerroskin alkaa pikku hiljaa väistymään ja säätiedotukset ovat luvanneet jo pysyvästi aurinkoista keliä. Kyllä se kevät sieltä pienin askelin saapuu!


Tänä vuonna ehdin ohrankin kasvattaa juuri oikeaan aikaan. Yleensä se on ehtinyt kuivua kasaan ennen H-hetkeä, kun olen sen kastelun unohtanut. Nyt se näyttää oikein pörheältä olohuoneen pöydällä. Maanantaina tilanne saattaa olla jo toinen.


Koti-Soinissa asuva kummitätini Rouva 92 v, ilahduttaa minua joka vuosi perinteisellä postikortilla. Ei uskoisi, että hänellä vuodet lähentelevät jo sataa, kun katsoo käsialaa, niin kaunista ja kevyttä on viivojen veto!

Kortin tekstin myötä toivotan Teille Pääsiäisen Valoa ja Iloa!

Kommentit

Suositut tekstit