Parasta helle tekemistä; nikkarointi!

Viikonloppuna lämpötila huiteli varjossa +30 ja auringossa mittari ei pystynyt enää lukemia näyttämään. Terassilaudoitus tuntui iltapäivällä jo polttavan kuumalta paljaalle jalalle ja oli pakko siirtyä nurmikolle kävelemään. Helteestä huolimatta, olimme päättäneet rakentaa etupihan viheralueen valmiiksi ja  pystyttää aiemmin viikolla ostetut terassitolpat saunan edustalle.

Kesän alussahan Lammin Juha oli siirtänyt kaksi tuijaa etupihalle (jutun voit lukea täältä) ja olin niiden ympärille pikku hiljaa alkanut tehdä pientä viheraluetta, ennestään jo pihalla kasvavien tuijien seuraksi. Olin ostanut yhden alppiruusun ; royal red nimisen ja sen kaveriksi ajattelin vain siirtää takapihalta toisen mustaksi maalatun rautapadan, johon sitten ensi kesänä ostan kesäkukkia. Nyt ei ole enää intoa niitä hankkia. Maahan levitin  pätkän varastosta löytynyttä mansikkamuovia paljaan alueen päälle, etteivät rikkaruohot pääsisi sitä valloittamaan.

tuijien siirtoa aiemmin keväällä

syvä monttu ja rhodomultaa tilalle


Isännällä oli ajatus rakentaa yli jääneistä terassilaudoista kehikko koko alueen ympärille  joka sitten täytettäisiin kuorikatteella. Ei muuta kuin sirkkeli laulamaan. Tanssimuuveja yllä pitivät perhanan kiukkuset paarmat jotka myös halusivat osallistua työntouhuun kuumana kesäpäivänä.Puoleenpäivään mennessä "puusepänpoika" oli kehikon pihaan väsännyt ja täytyy todeta, että pirun hyvähän siitä tuli! Minä nakkelin 11 pussillista kariketta täytteeksi ja levittelin huolella haravan.royal red on kukkinut koko kevään ja kasvattanut hyvin uusia lehtiä

Iltapäiväksi siirryttiin takapihalle terassin kimppuun. Tolpat olivat mustat, tietenkin! Olimme tässä asiassa yksimielisiä, kerrankin! Metallitolpat yhdistettiin toisiinsa paksulla mustalla köydellä. Ne olivat helteessä niin kuumat, että jouduin pitämään niitä pystyssä patalapuin, samalla kun isäntä ruuvasi niitä kiinni. 


Hiki virtasi ja välillä nakkasimme saunan vesisäiliöstä napolla vettä suoraa päälle. Ihan sama vaikka vaatteet kastuivatkin. Muutaman tunnin askartelun jälkeen kaiteet olivat valmiit ja mielestämme lopputulos oli oikein onnistunut; kevyt, ilmava ja takapihallemme sopiva. Pelkona kun oli, että terassi muistuttaisi liikaa laituria ilman järveä. 


Hikisen ja helteisen päivän kruunasi tietenkin pehmeät löylyt saunan kuumuudessa!

 


Kommentit

 1. Sisua teiltä löytyy :) ku tuallaasena päivänä jaksatta värkätä, mutta ku o päätetty......ja yhtä kuumia päiviä tuntuu olevan jatkoski. Ny ei kyllä kuarikkehet karkaa. Saunan ympäristö on oikee onnistunu kokonaasuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa olla nyt sellainen vauhti päällä, et tehdään kaikki hommat pois jaloista, ettei sitten lomalla tarvitse . Saadaan sitten vaan olla pötkötellä ja nauttia kättemme jäljistä.. Luulen, että toisin kuitenkin käy :)

   Poista
 2. Upea ratkaisu tuo mustien metallitolppien ja köyden käyttö terassilla. Kiitos inspiraatiosta. Voi kunpa pääsisi vielä tämän kesän aikana pihaa uusimaan. Nyt tosin Kiteellä meidän mökillä jätevesijärjestelmät täytyisi uusia ja tämä tietenkin tarkoittaa maan mylläämistä aukia, järjestelmän vaihtoa ja tämän jälkeen pihan maisemointia taas entiselleen. Luultavasti koko loppukesän urakka tulossa mutta ei ainakaan tekeminen lopu kesken tänä kesänä ulkona. https://www.maanrakennusikaheimonen.fi/maanrakennustyot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos sait vinkin terassille :) Itsestä tuntuu, että näitä tolppia on nyt tänä kesänä alkanut näkyä sekatavarakauppojen valikoimissa kiitettävästi tai sitten niihin on vain kiinnittänyt enemmän huomiota, kun itsellä ollut tarve. Tuo maan kokonaisvaltainen mylläys ja takaisin kuosiin palauttaminen on kyllä pitkän sitkeää hommaa, joten tsemppiä!

   Poista
 3. Ystävämme ovat juuri aloittaneet talonrakennus projektin. Etsimme tietoa maanrakennuksesta ja löysin bloginne. Heillä ei kyllä pihatöiden aika ole vielä hetkeen, vaan etsinnässä on kuulemma maanrakennus yritys, joka hoitaa myös telekaapeleiden alituksen. https://www.maarakennus-jussila.fi/paineilmamyyra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että olette löytäneet blogini! Meille tosin hoiti vanhan saunan pois viennin ja uudelle alusen teon Kauhavalainen maanrakennus Lammi. Siinä samalla saivat kyytiä poistettavat puskat ja puut. Hommat sujuivat jouhevasti ja Juha oli tontilla täsmällisesti kuten oli sovittu.

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit