Laiskottaa!

Kesä on hiipimässä lopun alkuun ja huomaan ,että osa kesän hommista on jäänyt tekemättä -taas! No, sauna on sentään saatu maalattua ja etupihan kukkapenkin uudistuksen sain lopultakin viime viikolla valmiiksi. Sähkömies lupasi tulla syksymmällä käymän, josko sitten vedettäisiin sähköä saunalle asti ja samalla lisättäisiin pihalle valaistusta. 

Kesälomaa olen pitänyt tänä kesänä pätkittäin. Pisin jakso oli kaksi viikkoa, seuraava viikko odottaa parin viikon päässä ja sitten jälleen viikko syyskuussa. Silloin onkin jo kunnolla syksy aluillaan. Valitettavasti ei tuollaisissa jaksoissa paljoa irtiottoa töistä saa ja tuntuu kuin koko loma menisi täysiin haaskeelle. Suurimman muutoksen alkava syksy tuo perheeseemme tulevana viikonloppuna, kun pakkaamme automme ja suuntamme muuttokuorman kanssa kohti Tamperetta -teini irtaantuu omilleen. 

Koska laiskottelusta johtuen olen ehtinyt kierrellä kirppiksiä, olenkin bongaillut taas joukon ihania löytöjä koristamaan takapihaamme. Tässä tämän kesän löydöt, eikä taaskaan ole tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan vaan nämäkin on ostettu suosikkipaikoistani Antiikkia ja aarteita sekä Aarrekammio-liikkeistä, omasta kotipitäjästä.

Aarrekammiosta ostin keväällä tämän ihanan lintuhäkin, jonka uudistin mustalla spraymaalilla. Lumihiutale sai siitä hyvän kodin ja kiikkuu nyt saunan katoksessa.

Tätä pottaa olin "kytännyt" jo kauemman aikaa liikkeen hyllyssä, mutta hinta ei ollut mieleiseni. Lopulta se oli laskenut ja näin potta päätyi terassin pöydälle, saaden uuden käyttötarkoituksen hortensian alusastiana.


Antiikkia ja aarteita liikkeestä ostinkin sitten potalle sävysävyyn hauskan tuolin, joka kelpaisi kyllä ihan istumiseenkin, mutta minulla se taitaa päätyä muuhun tarkoitukseen. Hienot erikseen, mutta ihanat myös yhdessä!


Tiedätkö tunteen, kun olet kauan haaveillut jostakin esineestä ja sitten se osuu kohdalle? Näin kävi minulle viikko sitten. Olen jo usean vuoden haaveillut rautaisesta aurinkokellosta ja niin vain toiveeni kuultiin ja Antiikki ja Aarteita- facebook sivuille oli ilmestynyt kuva takorautaisesta aurinkokellosta. Puoli tuntia, niin kello oli jo meillä! Kellon on takonut Härmäläinen Mestariseppä  Yrjö Puronvarsi, jonka työtä nykyään jatkaa hänen tyttärenpoikansa, Yrjön ollen vielä tiiviisti hengessä mukana, vaikka ikää alkaa olemaan jo lähemmäs 100-vuotta. Tämän kellon hän on takonut reilu 10-vuotta sitten.Nyt se näyttää aikaa pihasaunan edustalla vanhan kärrynpyörän päällä. Katsotaan jääkö se siihen vai löytääkö paremman paikan. Ei aivan aurinko osu kokopäivää tuohon kohtaan, mutta on sitä kiva siinä katsella!
Kommentit

  1. Ihania löytöjä! Multon tältä kesää jääny kaikki kirppis yms. kiarrokset tekemätä. Haikiaa ku pesä tyhyjentyy, mutta niihän siinä useemmiten käy. Onnia kaikille uutehen vaiheesehen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit