Kaikki ovat kesken - paitsi Blues

Kesäkuu puolessa välissä ja samoin takapihan työt -puoliksi tehtynä.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla aloitimme lopultakin pihasaunan maalaamisen, kun sille ilmaantui pari sopivaa päivää, vesisateiden ja muiden menojen lomasta. Ensimmäinen kierros menikin sujuvasti, sitten tuli stoppi. Työt ja sade palasivat kuvioihin. Näinollen toinen kierros on edelleen kesken ja ikkunan pokat sutimatta.Väreiksi valikoituivat saunaan Valtti Colorin sävy T3040 musta, ikkunanpokiin Valtti Colorin T8032 harmaa ja jottei sutimishommat heti loppuisi kesken, niin ostettiin valmiiksi purkki harmaan sävyistä  puuöljyä terasseja varten. Missälie välissä niitä sitten suditaankin, sitä en tiedä. Palaan asian edistymiseen myöhemmin.

Pieni sadehan ei haittaa lapiohommia, niinpä aloitin etupihan kukkapenkin suurentamisen viikonloppua vasten pienessä vesitihkussa. Haastetta  kaivamiseen lisäsi tietenkin se, että laajennus pitää kaivaa soralla peitettyyn alueeseen eikä hommaa helpottanut millään lailla edellisviikolla tilaamani lisäsorakuorma, jonka olin itse käskenyt kipata pihaan, ehkä aavistuksen väärään paikkaan, sillä nyt jouduin kaivamaan vanhaa soraa, että uutta sorakasaa samanaikaisesti laajennuksen tieltä.

Lauantaina pääsin hommassa "vallihauta" tasolle, mutta nyt lapio on maannut maassa, vierellään kädestäni tipahtaneet rasat.  Parempia aikoja siis  odotellaan.  Lupaan, valmistuu tämän kesän aikana, en osaa sanoa milloin. Palaan asiaan tämänkin asian suhteen myöhemmin.Sunnuntaina aurinko helotti täydellä teholla, samoin minä töissä ja isäntä puron puhdistuksen kimpussa. Homma oli kuulemma ollut ihan OK, siihen asti kunnes vanha sotavamma polvessa oli alkanut vihoittelemaan konttaamisesta. Siellä se puro on nyt putsattuna, silta pystyssä kuin Tower Bridge, mutta tyhjillään. Ehkäpä Juhannuksena jo vesi virtaa meidänkin purossa?Onneksi yksi asia saatiin viikonloppuna vietyä loppuun: viiniköynnöksen leikkaaminen. Siihen apuun riensi tytär, joka isänsä neuvoilla leikkasi kaikki kuivat pois -kerrankin, sillä isännällä on ollut aina hieman eri käsitys "kaikkien kuivien" leikkaamisesta. Nyt ne todellakin lähti ja yli suureksi villiintyneet köynnökset saivat todellakin uuden ja siistin muodon. Jäämme odottamaan jännityksellä, onko sato tänä vuonna huippuluokkaa?

Samaan aikaan kun oman pihan työt ovat retuperällä ja leipätyössäkin pitää käydä, niin valmistelemme tulevana viikonloppuna olevaa PuukkoBluesia. Ihanaa päästä taas järjestämään tapahtumia ja niitä on kyllä kesällä tiedossa yllin kyllin! Aikaa vaan tuntuu olevan liian vähän..
Kommentit

Suositut tekstit