Ruusun aika

Keväällä tein ruusupenkin poistetun päivänliljapenkin tilalle (jutun voit lukea  täältä ). Ilokseni uudet ruusut ja penkkiin siirretyt ruusut ovat ilahduttaneet kukinnallaan koko kesän. Ehkäpä jotain hyötyä on ollut myös ahkerasta kastelusta ruusulannoitteella ja kastelulannoitteella.


Music Box on jaksanut kukkia koko kesän. Sen runsas kukinta on ollut hämmästyttävän runsasta  pensaan kokoon nähden. Ruusut vaihtavat väriä kukinnan edetessä keltaisesta vaaleanpunaiseen ja loppuvaiheessa kukat ovat monivärisiä. Siitä lie nimikin, kun ruusut ovat kuin hyvä rytmikäs musiikki.







Queen Elisabeth puhkesi kukkaan pitkä odottelun jälkeen vasta viime viikolla, mutta nyt se on jo päässyt kunnon vauhtiin. Kukat ovat suloisen vaaleanpunaisia. Myyntierässä oli kolme juurakkoa, joista kaksi jo kukkii, yksi vielä empii mutta taisin aamulla jo ainakin yhden nupun nähdä!




Isännän synttäriruusu, jonka nimeä en tiedä. Tämän ruusun ostin jo useampi vuosi sitten isännälle syntymäpäivälahjaksi ja sen alkuperäinen paikka oli tynnyrisaunan vierustalla. Hieman jännitti sitä keväällä siirtää, mutta eipä se siitä möksähtänyt vaan alkoi kukkia innokkaasti juhannuksen maissa tummanpunaisin ruusuin ja nuppuja näkyy ilmestyvän joka päivä lisää.



Keväällä poistomyynnistä ostetut 2 valkoista ja 2 vaaleanpunaista ruusua ovat olleet myös kiitollisia kukkijoita paviljongin suojassa. 





Sää viileni alkuviikolla sateiden myötä radikaalisti lähes 15 astetta ja pihalla tuntuu rehellisesti sanottuna kylmältä. Liekö tätä "lomalaisen tuuria"? No, toisaalta emme ole ehtineet tällä viikolla paljoa puutarhassa ollakaan, koska toinen "harrastuksemme" tapahtumien tuottaminen elikkäs keikkailu on taas jyrähtänyt käyntiin, lähes 1.5 vuoden paussin jälkeen, koronarajoituksin tietenkin!

Mukavaa viikonlopun odottelua!

Kommentit

Suositut tekstit