Äitienpäivän aikaa

"Meksikon muurin" takaosa muuttuu äitienpäivän aikaan sinisten- ja valkoisten lumikellojen "värimereksi". Ne valtaavat  vuosivuodelta enemmän alaa, mutta harmittaa että tuo kukkamaton loisto kestää vain hetken ja pian paikan valtaa silmissä kasvavat saniaiset. Kauniita toki nekin ja peittävät sopivasti taakseen kuivan ja harvan raja-aidan.


Kulunut viikko on ollut sään puolesta yhtä huopaamista ja soutamista; milloin paistaa aurinko, milloin sataa lunta mutta joka tapauksessa koko ajan on kylmä. Mittarissa vain muutama aste plussaa. Siitä huolimatta uhmaan kylmyyttä ja alan uudistamaan yhtä takapihan kukkapenkeistä ylläni kalsarit, toppahousut sekä useampi kerros paitoja ja takkeja.

narsissit räntäsateessa 6.5

Poistin parin neliön alueelta iirikset, päivänliljat sekä kurjenmiekat ja annoin ne eteenpäin kahvipaketin hinnalla.  Puutarhassani on jo kyseisiä kukkia, joten liika on liika ja jostakin on välillä hyvä luopua, että saa hommata jotain uutta tilalle. Tähän penkkiin on tarkoitus tulla pelkästään ruusuja. Ruusuja siksi, että vanhan pihasaunan vieressä kasvavat ruusut on  pakko siirtää pikapikaa pois uuden saunan tilalta. Olin jo edellis kesänä kaavaillut, että tämä penkki olisi sopiva ruusujen uudeksi kodiksi: siihen paistaa koko ajan aurinko ja paikka on sopivan suojainen.

näiden orastavien kukkien oli aika lähteä


Tiedossa oli siis taas lapiohommia ja pientä punttitreeniä multasäkkejä kantaen. Tämäkin homma sujui leppoisasti  äänikirjaa kuunnellen, vuorostaan Antti Holmaa.

vain parasta uuteen penkkiin; perenna-ja ruusumultaa

tästä tuli niin muhevan näköinen!

Ja nythän se suurin ongelma vasta onkin edessä, mitä ruusuja penkkiin kannattaa istuttaa?!
Olisiko Sinulla heittää hyviä ehdotuksia? Itse pidän kaikista punaisen sävyistä ja valkoisista, mutta pääasia on että ruusut ovat hyvin talven kestäviä ja helppo hoitoisia.

Kommentit

Suositut tekstit