Yksi on joka pysyy, lumi

Pääsiäisviikonloppuna pilkahdus auringosta sysäsi vauhtiin krookuksien kasvun. Keltaiset ehtivät ensin! Tämän päiväinen lumi-ja raekuurot peittivät ne kuitenkin nopeasti alleen odottelemaan uutta lähtöä.

Takapihaa tutkiessa jouduin toteamaan, että lumipeitteen alta esiin paljastunut, viime vuonna D. Trumpin mukaan "Meksikon rajamuuriksi" nimeämäni tiiliaitaus oli kärsinyt  romahduksen innoittajansa mukaisesti. Liekö syynä puutteellisten perustuksien tekemättä jättäminen?

Alkunsa kukkapenkin tiiliaitaus sai talostamme hajotetusta avotakasta. Sitä on siinä sitten kyhätty kasaan vuosien saatossa. Viime keväänä sain haalittua siihen lisää tiiliä, mutta näyttää siltä että osa menee taas romahduksen takia vaihtoon ja muurin rakentaminen jatkuu. Ajattelin mennä sitä heti kohentamaan, mutta taidanpa mennä vasta kun lumi on kokonaan väistynyt ja maa kuivahtanut.

siinä olis taas pikkaasen korjattavaa

Pyhien aikaan siivoilin varastonkaappeja ja löysin syksyllä talteen keräämäni koristekrassin siemenet. Olin unohtanut ne täysin hyllyn perälle. Siitäpä sitten vaan siemenet ensin likoamaan ja sen jälkeen purkkeihin kasvamaan. Netistä tietenkin googletin tietoa,  kuinka homma etenee: 2kk sisällä ja sen jälkeen taimet ulos jos ne nyt edes lähtevät matkaan. Minun tuurilla eivät, jään silti seuraamaan tilannetta optimistisena.

Krassien kasvua  ja lumen sulamista odotellessa, voisinkin sitten ruvetana tuunailemaan jotakin tulevaan pihasaunaamme.Kommentit

Suositut tekstit