Mustaa sen olla pitää

Luin joskus aikoinaan eräästä julkkiksesta, joka oli rakentanut hulppean hirsitalon perheelleen. Ensimmäinen asia jonka vaimo osti taloon oli verhot! Niiden mukaan talo lopullisesti sisustettiin. En tiedä oliko kuinka järkevä aloitus jos naiset vaihtavat verhoja keskimäärin kolme kertaa vuodessa, niin menikö huonekalutkin sitten uusiksi jos värimaailma ei natsannutkaan?

Noh, jostakin se meidänkin tulevan pihasaunan sisustaminen oli  aloitettava, joten minä lähdin etsimään täydellisiä pyyheripustimia. Extempore käynti paikallisessa  Antiikkia ja aarteita liikkeessä tuotti välittömästi tuloksen, kun iskin silmäni paraatipaikalla oleviin pirunpää ripustimiin. Mieleeni piirtyi muisto rakkaasta mummulasta, jonka seinällä oli ollut kyseinen naulakko hattuhyllyineen. Muistan tuijottaneeni sitä pienenä tyttönä haltioituneena ja samalla hieman peloissani, sillä aika kauhistuttavat olivat nämä naulakon mieskasvot. Koska koukkuja oli vain kaksi, alkoi epätoivoinen etsintä olisiko kenties tuo mummun luona ollut naulakko vielä tallessa. Kyselykierros perheeltäni tuotti tuloksen; hävinnyt  ajan saatossa.Onni oli puolellani, sillä löysin lisää ripustimia  Torista. Sovin kaupat myyjän kanssa ja kohta minulla olikin 6 kappaletta pirunpäitä tuunattavana uuteen loistoon. Siitä sitten vain hieman santapaperia käteen ja hiomaan liiat ruosteet pois. Tämän jälkeen ruosteenestopohjamaalia pintaan. Huonon sään vuoksi suihkuttelin sisällä.  Ehkä ei olisi kannattanut, silla maalin katku oli melkoinen!


Viikolla kirppiskierros paikallisessa kirpputori Aarrekammiossa tuotti myös tulosta ja löysin ihastuttavan kukkatelineen. Josko siihen sitten paikkansa löytäisivät ne itse kasvatetut koristekrassit saunanterassia kaunistamaan?


Koska tahdon maalata kaiken mustaksi, niin myös kukkateline ja ripustimet saivat pintaansa uuden mustan värin. Kukkatelineen alapuolen päätin jättää huolimattomasti maalatuksi, ettei tule liian synkkää fiilistä ja mielestäni se elävöitti mukavasti suhteellisen suurta telinettä.

Mielestäni lopputulos oli "pirun hyvä" ja kyllä nämä kehtaa esille laittaa. Vai mitä mieltä olette?

Kommentit

 1. Kehtaa, kehtaa ja jostakihan son alootettava.....sisustamine. Ei oo sattunu tuallaaset pirut koskaa tulla vastahan. Komiat! Tuunaus o kivaa ja sillä saa tekemisihinsä omannäkööstä otetta. Mäki tapaan käyrä kollaamas kyseesiä paikkoja ja aina niistä pakkaa jotaki kätehen jäärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkin terassilla odottaa vanha puusohva kunnostusta eli tuunausprojekteja piisaa!
   Siitä kerronkin täällä sitten myöhemmin, kun pääsen kunnolla sen kimppuun :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit