Juhannus oli ja meni!

Juhannusaattona herääminen tapahtui kilpaa auringon kanssa, koska päätimme juuri NYT maalata saunan toiseen kertaan ja virittää takapihan puron juoksutuskuntoon. Edellisen illan pikkutunneilla, rättiväsyneinä töiden jälkeen, olimme koonneet saunan terassille uudet kalusteet ja taistelleet puron veden juoksutusongelmien kanssa. Nyt aattona puoleen päivään mennessä sauna oli sudittu toistamiseen ja ikkunanpielien maalaus oli aloitettu kertaalleen. Sitten aurinko ottikin meidät kiinni ja maalaaminen piti jälleen lopettaa liian kuumien olosuhteiden vuoksi.


Grillauksen ja ähkysyönnin jälkeen oli pakko ottaa pieni välikuolema ja kerätä voimia illan saunamaratoniin. Jos vanhat merkit paikkansa pitivät, siitä tulisi kuuma ja kostea useamman tunnin kestävä löylyttely ja vilvoittelukimara! Ja mikäs sen mukavempaa kuin vaan nauttia olotilastaan ja kauniista, harvinaisen lämpimästä kesäillasta. Juhannusaattona Kauhava olikin Suomen lämpöisin paikkakunta. Vuonna 2014 juhannuksena istuttiin silloisen upouuden tynnyrisaunan terassilla kahdeksassa asteessa värjötellen!

Illansuussa teimme tyttären kanssa perinteisen kukkaseppeleen, tällä kertaa kylläkin puutarhankukista ja narua apuna käyttäen. Ilmeisesti olen  jossain elämäni vaiheessa skipannut "näin valmistat kauniin kukkaseppeleen" -kurssin?Liekö asiaa viinillä vai leppoisella tunnelmalla, mutta saimme siinä illan pikku tunneilla päähän piston, että josko mekin osallistuisimme "avoimet puutarhat"- tapahtumaan, ei tosin nyt eikä vielä ensi vuonnakaan, mutta sitten. Vielä pitäisi muutamaa kohtaa puutarhassa viilata kuntoon, mutta eiköhän ne parissa vuodessa ehdi?Kommentit

Suositut tekstit