Talvi saapui -niin kuin oli ennustettavissakin

Viime viikolla heräsin lumiauran kolahdukseen- kuten eräässä laulussa sanotaan. Etuoven avattuani sain todeta, et winter is coming -todellakin!

Onneksi minulla oli vapaapäivä, jonka vietinkin lumitöitä tehden ja pikkulintujen ruokinta-astioita täyttäen. Ilmassa oli kirpakkaa pakkasta joka nipisti nenän päätäni. Uutisissa oli kerrottu et Lapissa oli alkanut kaamos -51 päivää ilman auringonvaloa. Meillä tuo ihmeellinen valoilmiö jaksaa vielä nousta ja joinakin päivinä paistaakin niin kirkkaana, että oikein häikäisee ja hävettää, kun sen valo paljastaa kaikki edelliskesän kärpäsen paskat tuvan ikkunoista.

 


Nopeasti auringonvalo muuttuu taivaanrannan siniseksi hetkeksi, siihen mistä suklaamainoksessa puhutaan. Virittelen vielä lisää lyhtyjä takapihalle ja kannan puita valmiiksi saunalle. Pakkaslumi narisee jalkojeni alla. Sininen hetki on ohi ja ilta tummuu.
Nyt viikko on mennyt kärvistellen välillä jopa -20 asteen pakkasessa. Aamuiset työmatkat ovat olleet todella virkistävät kylmässä autossa - lämmityksestä huolimatta -hytisten.

Mutta mahtavinta tässä paukkupakkasessa on ollut saunominen! Vaikka uutta pihasaunaa pitääkin lämmittää huomattavasti kauemmin kuin edellistä, on siellä vaan mahtavat löylyt! Tunnelma vilpolan puolella on kuin höyrysaunassa: höyryistä ja kosteaa ja saunassa taasen ihanan kuumaa ja terassivalojen tuoma valo saa tunnelman todella rauhalliseksi ja hartaaksi. Tuskin maltan odottaa pääsyä joulusaunaan, punaisten kynttilöiden ja kuuman glögin saattelemana.
Mutta ennen kuin pääsemme jouluun asti, haluan että me kaikki juhlimme Suomen itsenäisyyttä.

Hyvää syntymäpäivää 104-vuotias Suomi!

Kaikenlaiset kommentit ovat Tervetulleita!

Kommentit

Suositut tekstit