Jouluiloa!

Tämä joulu oli jotenkin erilainen kuin ennen. En kokenut minkäänlaisia "hermoja kiristäviä" fiiliksiä. Siivot tuli tehtyä ajallaan, kinkku paistui mureaksi ja lahjat tulivat tarpeeseen. Kaikki tuntui sujuvan turhankin helposti.

Aattona pihalla oli leppoinen pakkaskeli ja lunta oli satanut viimeisen vuorokauden aikana sopivasti, sitä sellaista pehmeää ja kevyttä "joululunta". Tämä tietenkin tarkoitti pihan kolaamista ennen saunan lämmittämistä. Samalla tuli täytettyä lintujen ruoka-automaatit ja laitettua lyhde paikoilleen seipään nokkaan. 


Joulusaunassa tunnelma oli kuin kirkossa: harras ja lämmin. Vilpolan puolelle olin tuonut glögiä ja pipareita: meidän perinne, niin kauan kuin pihasaunassa olemme jouluisin käyneet.

Illan hämärtyessä, isäntä viritteli ulkotulia sekä lyhtyjä etu- ja takapihalle. Ehdin juuri sopivasti ulos kameran kanssa, kinkkuähkyn ryydittämänä, kun tuo alkuillan maaginen sininen hetki koitti. 


Joka joulu tykkään räpsiä satoja kuvia ulkona ja sisällä yrittäen vangita sitä tunnelmaa jonka joulu tuo. Niitä on mukava myöhemminkin katsella ja muistella menneitä jouluja.

Olen ostanut tyttärelleni vuodesta 2005 asti Kalevala Korun joka vuotisen
 joulukoristeen. Tänä vuonna ilmestyi "Suomussalmen hevonen", joka tuo viestiä tuhannen vuoden takaan vauraalta viikinkiajalta.Tämän Big Benin ja seuraavassa kuvassa olevan kellon, ostimme Lontoon Harrodsilta
muutama vuosi sitten. Rakkaita muistoja perheen yhteisiltä matkoilta.


Kauniista lahjapaketeista pitää aina ottaa muutamat kuvat muistoiksi.


Aaton yksi tärkeimpiä hetki on, käydä viemässä kynttilä pois nukkuneiden lähimmäistemme muistolle.


Jouluiloa Teille jokaiselle täältä Kauhavalta ja muistakaa lähimmäisiämme silloin, 
kun he ovat vielä luonamme!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit