Kynöspellosta nurmikoksi

Takapihan suurin ja näkyvin asia on tietenkin nurmikko. Meillä sitä on voinut kuvata sanalla "kynnöspelto", sillä se on epätasainen ja muhkuroita täynnä.  Osassa kasvaa nurmikko, osassa sammal ja isojen puiden alla ei mitään. Ennen robottiruohonleikkuria nurmikon leikkaamiseen meni lähes 2 tuntia aikaa -otin sen liikunnan kannalta. Isäntä ehdotti moneen otteeseen, etteikö hommattaisi robottia, mutta minä vastustin periaatteesta -hyötyliikunta oli kivaa! Lopulta taisi "paskasangonripa katketa" ja marssin paikalliseen  Lakeuden Koneeseen ja tilasin robottileikkurin asennettavaksi hääpäiväksemme 6.6, -4 vuotta sitten. Päivääkään en ole katunut, kun "Kalevi" syö ruohoa 12 tuntia vuorokaudessa ja minä nautin olostani.

Tänä kesä kun takapihaa myllättiin oikein urakalla, oli "Kalevi" laitettava pakolliseen lepoon ja  johto revittiin irti, näinollen nurmikonleikkuu lankesi taas kohtalokseni. Ei kiva! Kun pihasauna viimein saatiin paikoilleen, oli aika uusia nurmikko jonka hoiti kauhavalaisen Jaakko Hantulan  Jaakon kone ja pihatyöt -firma.


näillä koneilla homma toimii! kuva: Jaakko Hantula

Jaakko kaivoi ensitöikseen saunalle terassinpohjan rakennuskuntoon ja sen jälkeen muotoili toiveidemme mukaisen uuden istutusalueen tontin takanurkkaukseen. (Tästä tarinaa myöhemmin).kuva Jaakko Hantula

kuva Jaakko Hantula

terassinpohja valmis! kuva Jaakko Hantula

Sen jälkeen alkoi mullan levitys koko myllätylle alueelle. Multaa kului 15m3. Myös kivet siirrettiin tässä vaiheessa tulevaan kukkapenkkiin.

kiviä ja multaa kuva Jaakko Hantula

mullan levitys alkakoon! kuva Jaakko Hantula

kukkapenkki saanut jo kivensä kuva Jaakko Hantula

kuva Jaakko Hantula

pyykkiteline pystytettiin takaisin paikoilleen kuva Jaakko Hantula


iso harja heiluu ja tasaista tulee!


vettä kuluu jos aurinko jaksaa porottaa hellelukemissa

Lopuksi kylvettiin nurmikonsiemenet sekä apulannat. Koko touhuun meni kaksi päivää. Nyt meidän työksemme jää huolehtia kylvettyjen siemenien kastelusta, että saisimme jossain vaiheessa kesää uuden tasaisen ja hyvin kasvavan nurmikon. Ehkäpä syksyllä  Kalevinkin voisi jo virittää uudelle alueelle etupihalle asti. Jäisi minulle nurmikon leikkuuta sitten enää vain vartti.

Kommentit

 1. Saunan vaihros väkisinki tärveltyy suurempiki alue, varsinki ku nua suurilla koneella tyästetähän, mutta niiltä sujuu jäläkienki siivous ripiästi. On harijalla kokua. Kyllä sillä varmasti siliää tuli ja teillon kohta ehta nurtsi.
  Naapuriillaki o 'Kalevi' ja aina välillä vilikuulen sitä kaihoosasti, mutta torellisuures meillon nii monihyvääset nurmialueet, että väkisinki jäis nii suuri alue kuntoolua varte, ettei 'Kalevia' kannata meille kotiuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ajattelin , kun teillä kävin, et kyllä robotti olisi ihan solmussa teidän pihalla :) Tässä kun taas kasteltiin uutta nurtsialuetta, iloksemme huomasimme, että sehän jo vähän vihertää-näillä helteillä! Toivoa siis on, että se lähtee kasvamaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit