Nurmikon leikkuuta ja muita huomioita

Robottiruohonleikkurimme "Kalevin" piuhat piti katkaista edellis viikon aikana kaivinkoneen tieltä. Tämä tarkoitti sitä, että nurmikko pääsi rehottamaan vapaasti ja kasvoi lähes silmissä sateiden ja  välimerellisen kuumien päivien ansioista. Oli hienoa todetta että "kuumia-aaltoja" on havaittavissa hetkellisesti muuallakin kuin vain talon seinien sisäpuolella.


yllättävän syvälle leikkurinjohto oli muutamassa vuodessa uponnut

Liekö kosteus ja lämpö ollut myös syynä räjähtävään kotilokannan kasvuun. Luulin jo viime vuonna päässeeni eroon noista viheliäisistä nilviäisistä, mutta nyt kun tein joka aamuista-ja iltaista tarkastustani puutarhassa, huomasin että ne kukkiani mussuttavat pikku pirulaiset olivat lähes valloittaneet nurmikon ja sammalleimupenkin. Yllätinpä muutaman myös itseteossa kiipeämässä kohti korkeilla kivillä reunustettua kukkapenkkiäni.


Sain päähäni murhanhimoisen ajatuksen ja päätin kaivaa varaston perältä vanhan ruohonleikkurin, jossa onnekseni oli jäljellä tankillinen bensaa viime kesältä. Kone hörähti käyntiin ehkä noin kahdeksannen kiskaisun ja muutaman "ryypyn" jälkeen. Ryyppyä annettiin siis koneelle, ei käyttäjälle. Jossakin vaiheessa konetta lykättyäni ja hikikarpaloiden virratessa selkäpiitäni pitkin, mietin että ei olisi se ryyppy itsellekään pahitteeksi, sen verran "pastaa" toimintaa leikkaaminen oli, näin oman ammattini termistöllä ilmaisten. Enkä tiedä oliko tästä mitään hyötyä kotilo-ongelmaan? Takapiha silti näytti huomattavasti siistimmältä ja ilmassa leijaili vieno leikatut ruohon tuoksu -kesän tuoksu.


Kosteasta ja vaihtelevan lämpimästä säästä oli myös sen verran hyötyä, että talomme seinustalla kasvavat viiniköynnökset olivat päässeet hyvään vauhtiin ja paisuneet silmut odottavat jo hiirenkorville pääsyä.




viiniköynnöksen ja talon seinän puristuksista kasvaa joka kevät sinnikäs tulppaani

kukkapenkistä karannut kaunokainen kasvoi keskellä nurmikkoa, en raaskinut ajaa yli

No, jonkun viikon tätä nyt vaan pitää itse sietää ja lykätä menemään, ennen kuin saamme taas upottaa "Kalevin" piuhat takaisin maahan. Sitten sillä onkin hieman enemmän lääniä leikattavanaan, kun uusi nurmikkoalue jatkuu etupihalle asti.



Kommentit

  1. Oi, teillon 'Kalevi'. Naapuriski o tuallaane renki. Sonki hyvä apulaane. Moon toistaaseksi säästyny nualta ahamatiilta. Toivottavasti viälä kauvan. Piänempiä ötököötä ja kotilojaki löytyy, mutta ne taitaavat kuulua normi elämähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä robotti on verraton apulainen, en vaihtais sitä pois, vaikka aluksi senkin hommaamista vastustinkin.
      Nytkin nurmikko rehottaa ja pitäis mennä se leikkaamaan, mut ulkonahan on ihan liian kylmä ja kohta kuitenkin sataa.. Tuttavalta sain vinkin, et laita nurmikolle kuppiin olutta, kotilot menevät sinne.. Laitoin astiaan olutta ja todellakin, kaikki kotilot katosivat! Tais olla niin pahaa tavaraa, et lähtivät naapurin tontille :) Kiposta sen sijaan löytyi yksi hukkunut kärpänen. Olikohan se se kuuluisa "baarikärpänen"?

      Poista

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita!

Suositut tekstit