Myyriä ja muita tuholaisia

Lopultakin parin päivän vesisade taukosi ja aurinko astui areenalle. Haravoinnin yhteydessä huomasin, että niin ne kotilotkin ovat talvehtimisensa päättäneet ja kömpineet esiin koloistaan. Näin ollen päätin aloittaa täysmittaisen kotiloiden ja myyrien täystuhoamisen.

Kaupasta ostin myyräkarkotetta joka haisi niin pahalle, että minunkin teki mieli lähteä käpälämäkeen! Pudottelin myyrän tekemiin koloihin, nurmikolle ja kukkapenkkeihin pahalle haisevia tabletteja ja peittelin ne runsaalla multakerroksella. Nurmikon tuhot olivat sen verran laajat, että päälle ripottelin vielä uutta nurmikonsiementä.

Seuraavaksi vuorossa oli kotilot, jotka jo viime kesänä valtasivat nurmikon. Tuhoamisen aloitimme silloin ilmeisesti liian myöhään, sillä kanta suorastaan räjähti kesän aikana. Nyt kun ensimmäiset kömpivät esiin aloitimme välittömästi etanarakeen levittämisen. En kyllä tiedä tehoaako se, sillä äsken kun kävin takapihalla, niin siellä ne taas vilistivät menemään. Meillä ne tuntuvat viihtyvän käytävän alla ja kukkapenkkien reunoilla.
Viime syksynä kylvetty nurmikonsiemen ei saanut kunnolla tuulta purjeisiinsa, niinpä paikkasimme vielä uudestaan pahimmat kohdat uudella multakerroksella, nurmikonsiemenillä sekä puutarhankevät lannoitteella ja kalkilla.. Lannoitetta tuli nakeltua siinä sivussa vähän kukkapenkkeihin ja muillekin nurmikkoalueille. Nyt vain odotellaan että kaikki tuhoalueet saatiin paikattua ja kesällä olisi kaunis, tasainen ja vihreä nurmikenttä.


Onko sinun pihallesi ilmestynyt tänä keväänä ikäviä tuholaisia?
Kommentit

Suositut tekstit