Nyt istutetaan sipuleita ja upotetaan ajolankaa!

Minullahan ei ole harmainta haisua milloin mitäkin kukkasipulia maanhan lykätään, mutta olen päätellyt tämän asian niin, että kun kukkasipulit ilmestyvät  kauppojen valikoimiin on oikea aika käsillä. Niinpä kun törmäsin kaupassa valikoimaan tulppaanien-, narsissien-, freesioiden ja laukkojen sipuleita, menin sekaisin! Touhusin hyllyllä ilmeisesti turhan kauan vatvoen sipulipusseja että tyttäreni kävi jo näyttämässä "äiti mua hävettää"- ilmettään.

Laukkoja kasvaa jo entuudestaan kirkonkivipenkissä, mutta päätin niitä ostaa lisää ja muutaman jättilaukankin. Freesioita istutin uuteen saunan sivustalle tehtyyn penkkiin. Siihen kohtaan kevätaurinko paistaa takuuvarmasti ensimmäisenä, niin toivottavasti freesiat ilahduttavat jo heti huhti- toukokuun alussa.



Saunan sivustalle istutin sitten erilaisia liljoja, päivänkakkaroita ja kaikenlaisia hattuja mm ukon- ja kaunopunahattuja sekä siirsin puronvarsipenkistä varjoon jääneen ritarinkannuksen, toivoen että penkki olisi koko kesän väriläiskä ja myöhään syksylle perhosten temmellyspaikka. Tästä saattaa kyllä tulla myös "ei mennyt kuin strömsössä"-penkki, sillä liljojen sipulit olen ostanut jo keväällä alennusmyynnistä ja ohjeita lukiessa ne olisi pitänyt istuttaa jo silloin? Jään jännittämään meneekö syteen vai saveen tämä istutus. Toivottavasti edes ne freesiat sieltä keväällä nousevat joidenka istutusaika taisi osua oikeaan aikaan.



Enemmän kuin noiden sipuleiden istutusta olemme odottaneet oikeaa aikaa upottaa robottiruohonleikkurimme "Kalevin" ajolanka takaisin maahan. Pohdittiin isännän kanssa vielä edellis viikolla että jätetäänkö keväälle, mutta muita asioita hoidettaessa Lakeuden Koneella , päätettiin sitten varata ajolangan upotus heti, koska keväällä leikkureiden asennusbuumi on kuumimmillaan, niin saattaisi langan laitto mennä pitkälle kesään.  Ajolangan uudelleen asennukseen kului aikaa 30minuuttia  ja jäämme odottamaan kevättä jolloin asennamme Kalevin telakan paikoilleen ja saamme taas nauttia siististä ja tasaisesta nurmikosta koko kesän, eikä vaimoparan lonkkavika joudu koetukselle ruohonleikkuria lykätessä.





Voi kun olis jo kesä ja nurmikko kasvais! Mukavaa pikku lauantaita!





















Kommentit

Suositut tekstit